calinbudisan@yahoo.com / ame_budisan@yahoo.com
0264.450.306 / 0744478045

Oana Pintea

Oana Pintea

A absolvit Facultatea de Drept UBB Cluj și are un masterat în științe penale. A intrat prima în Baroul Cluj in sesiunea septembrie 2006 cu media 9,59. Oana Pintea a început ca stagiar la avocata Ioana Stanca Gidro, cu care a rămas in colaborare.

Ca un detaliu picant, în 2008 a fost miss avocat Baroul Cluj, competiție organizată cu ocazia microrevelionului.  

La examenul de definitivat în avocatură, a fost a treia pe circumscripția Curtii de Apel Cluj. Din 2012, Oana Pintea este și lector la disciplina drept procesual penal la INPPA Cluj.

În decembrie 2014, a intrat în echipa lui Călin Budișan. Dacă înainte de asta intra în egală măsură în cauze civile și penale, acum lucrează preponderent pe penal.

Oana Pintea spune că știa de Călin Budișan de când a intrat în profesie și că i s-a alăturat ”din pasiune pentru penal si din dorinta de a intra in dosare mai complexe, de a practica dreptul penal la cel mai inalt nivel.” 

Limbi străine vorbite: engleza și franceza

Este atentă la detalii, spontană, se adaptează rapid la situații noi și la situații limită, nu se pierde cu firea și are o capacitate mare de sinteză, fiind absolventa unui liceu de matematică-fizică.

Dreptul si avocatura sunt un fel de matematică, doar că lucrez cu oameni. Este o provocare să găsesc formula potrivită pentru fiecare speță in parte. Până să ajungi la formula trebuie sa faci artificiile necesare sa reduci problema la o singura formulă, care de fapt este o regulă sau principiu de drept.”, spune Oana. 

A publicat mai multe articole de specialitate in reviste de drept.

Hobbu-uri: dansul (a practicat de performanță timp de 8 ani, fiind membru in ansamblul de dansuri populare Mugurelul al UBB)

(Momentan este în concediu de maternitate)