calinbudisan@yahoo.com / ame_budisan@yahoo.com
0264.450.306 / 0744478045

Despre cabinet

Călin Budișan a terminat Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, unde a ajuns după ce s-a transferat de la Universitatea Al.Iona Cuza din Iași, deși este clujean din Apahida. ”Elanul tineresc! Aveam un grup de prieteni care ne-am transferat în grup de la Academie la Universitate. Am spus: ne ducem la Iași? Ne ducem! Erau mai simple lucrurile atunci. La Iași ne-am dat seama că totuși e destul de greu și ne-am transferat la Cluj. Am plecat din Cluj și m-am întors la Cluj”, povestește râzând și cu nostalgie avocatul Călin Budișan. Acesta a intrat în Baroul Cluj în 1999 și a ajuns printre numele cel mai des întâlnite în dosare penale de interes. În ultimii ani a avut o ascensiune spectaculoasă, având clienți de top, unii chiar din lumea fotbalului.

Printre cei pe care i-a apărat sau îi mai aprără se numărăIoan Oțel – fost comisar șef de poliție judecat în dosarul Gazeta, Sorin Țerbea – fostul patron al FC Târgu Mureș, decedat în accident de elicopter, Pavel Petru Hălmăjan – supranumit de presă regele bitumuluidin Sălaj, Simion Mureșan – acționar Electrogrup cu o avere de 100 de milioane de euro, audiat în dosarul Apostu, Ioan Opre – milionar din Bistrițaacuzat de proxenetism, arbitrul Sorin Corpodean în dosarul Penescu, soții Ștefan și Olezia Cadar – patronii Fany, judecați pentru dare de mită la ARR, Ioan Bene – patronul Construcții Napoca, judecat că i-ar fi dat șpăgi lui Horea Uioreanu, Călin Mitică – patronul Transferoviar Grup, cu o avere estimată la 80 de milioane de euro, Marian Sarmeș – patron al firmei Axa Porțelan din Alba și președinte al clubului de fotbal Unirea  Alba Iulia. În 2012, Călin Budișan a primit titlul de doctor în drept. De asemenea predă drept procesual penal la Institutul Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (INPPA). Pe lângă toate acestea, este prodecanul Baroului Cluj.

COLABORATORII. Cabinetul individul de avocat Călin Budisan, care funcționează din 2000, a început în 2007 să aibă stagiari. A început astfel formarea echipei, în care au intrat rând pe rând Ana Maria Budișan (care i-a devenit și soție), Oana Pintea, Stanca Antal, Maria Tușa, Radu Popșor, Alex Corpodean, Răzvan Adrian Trusca, Cristiana Țîrlea, Oana Găzdac, Adriana Bejan, Cristian Gîndac. De asemenea, cabinetul are colaboratori externi: avocații Ioana Iliea, Dan Jitaru, Ciprian Roman si Adina Marinca.

Budișan și colaboratorii intră în cazuri cu infractiuni de coruptie ( luare – dare de mită, abuz in serviciu, trafic de influenta) de crima organizata (constituire de grup infractional organizat, trafic de droguri, trafic de persoane, camatarie, loviri, santaj), infractiuni rutiere (ucidere din culpa, conducerea sub influenta alcoolului sau altor substante), infraciuni economice (evaziune fiscala, spalare de bani, delapidare). Budișan NU angajează clienti acuzati de omor sau viol. Echipa se caracterizează prin profesionalism și seriozitate.

De curând, Călin Budișan a deschi un punct de lucru la Bucuresti.